top of page

BRANDWEER BUNNIK    BEDRIJVEN

Bereikbaarheid van uw bedrijf

Een bereikbaarheidskaart is een handzaam document, dat duidelijk en beknopt moet zijn met overzichtelijke informatie voor de bevelvoerder om in de eerste minuten van de inzet een indruk te vormen en conclusies te trekken.

 

De bereikbaarheidskaart is een tweezijdig document, bestaande uit een voorblad met algemene informatie (tekst) en geografische informatie op de achterzijde is een objectkaart (tekening van object op begane grond niveau) opgenomen. Deze kaarten worden opgesteld volgens een vastgesteld sjabloon. Door de juiste informatie tijdig en volledig aan te leveren kunnen bedrijven en instellingen een goede bijdrage leveren aan de brandweerzorg.

 

>       Hoe werkt het?

Bij het opstellen van een bereikbaarheidskaart let de Brandweer o.a. op het volgende:

 

  • De route die de Brandweer naar uw bedrijf moet afleggen. Hoe kan de Brandweer het snelste bij uw bedrijf zijn?

  • Is er een alternatieve route. Als de snelste route om welke reden dan ook niet mogelijk is, kan de Brandweer dan op een andere manier bij uw bedrijf komen?

  • Zijn er op de route naar uw bedrijf hindernissen die voor be Brandweer voor vertraging kunnen zorgen?

  • Zijn er bij uw bedrijf gevaarlijke stoffen aanwezig? Zo ja, waar staan deze en in welke hoeveelheden.

  • Zijn er installaties aanwezig waarvan wij vinden te weten hoe deze werken? Zo ja, waar staan deze en hoe werken ze.

  • Is er een ontruimingsplan? 

  • Zijn er brandvertragende maatregelen genomen? Bijvoorbeeld, brandcompartimenten 60 - / 30 minuten.

 

>       Moet ik iets doen?

In de meeste gevallen zal de Brandweer contact met u opnemen. Maar u kunt zelf ook de Brandweer benaderen. 

 

>       Mijn bedrijfspand heeft een grondige verbouwing ondergaan, wat doe ik nu?

Als uw bedrijfspand een verbouwing heeft ondergaan waardoor bijvoorbeeld toegangen, binnenwanden en andere voor de brandweer belangrijke wijzigingen zijn aangebracht is het raadzaam om deze ook aan de Brandweer door te geven. 

 

 

 

 

Uw bedrijf als oefenlocatie

Elke brandweerman -vrouw moet voldoen aan de leidraad oefenen die ontwikkeld is door het NIFV in samenwerking met het Landelijk Platform Oefenen (LPO). Deze leidraad oefenen bevat informatie over het oefenen bij de Brandweer, belangrijk onderdeel hierin is het “blijvende vakbekwaamheid”. 

De leidraad oefenen bestaat uit een handleiding en verschillende series oefenkaarten waarbij onderscheid wordt gemaakt in basisbrandweerzorg en specialismen.

 

Om als Brandweer Bunnik aan deze leidraad oefenen te voldoen gaan wij iedere maandag met de complete ploeg oefenen. Dit kan variëren van een theorieavond tot een complete praktijk oefening met verschillende disciplines (Politie, Ambulance, BHV, Bedrijven, Brandweer andere gemeente). 

Het oefenen geeft leermomenten van de laatste ontwikkelingen bij brand en hulpverlening. Het geeft ons inzicht wat er in het verzorgingsgebied is, veranderd en de risico's kunnen zijn. 

 

Om het verzorgingsgebied (nog) beter te “leren” kennen willen wij graag oefenen bij bedrijven. Dit kan varieren van een kantoor tot een magazijn.

Bent u ondernemer in de gemeente Bunnik en wilt u dat de Brandweer een keer bij u komt oefenen? Laat het weten en mail ons! 

 

E-mail >

bottom of page